Disteltochten


JAARLIJKSE WANDELTOCHT OP 1 MEI

Wandelclub De Zilverdistel uit Dendermonde (lid WSVL3200) wenst alle liefhebbers van een rustige lentewandeling speciaal uit te nodigen om deel te nemen aan haar JAARLIJKSE Disteltochten te Dendermonde.

De voorbije jaren mocht “De Zilverdistel” telkens meer 2500 wandelaars begroeten op deze organisatie. Telkenjare zakken wandelaars uit alle hoeken van het land op die dag naar Dendermonde af om er te wandelen. Elkeen kan deelnemen aan deze wandeling; individueel, in familieverband of in groep. De wandeltocht is een beschermde tocht WSVL.

Dendermonde, toeristisch centrum aan de samenvloeiing van de Dender en Schelde, heeft de wandelaars heel wat te bieden. Op historisch gebied vermelden we zeker het vroeg-gotische stadhuis (voormalige Lakenhalle), de O.-L.-Vrouwkerk, de Sint-Pieter en Paulus abdij en het begijnhof. De start- en aankomstplaats van deze wandeling bevindt zich op een paar 100 m van de historische Grote Markt.

De wandeltochten worden desondanks toch uitgestippeld doorheen het rustige natuurgebied van onze Schelde- en Denderstreek; een afwisseling van niet-gekanaliseerde dijken, poldergebied en veldpaden.

U bent welkom in de feestzaal van het Oscar Romero College aan de Noordlaan te Dendermonde waar u tussen 7.30 uur en 15 uur de nodige startformaliteiten kan vervullen. U hebt de keuze tussen zeven wandeltrajecten; ca. 4 km,  ca. 8 km, ca. 12 km, ca. 18 km,  ca. 24 km, ca. 30 km en elke deelnemer bepaalt volledig zelf de te wandelen afstand en het wandeltempo. U dient wel vóór 17:30 terug de aankomst bereikt te hebben. Alle wandeltrajecten worden volledig uitgepijld zodat men na de wandeling probleemloos terug de startplaats zal bereiken. Deelnemen aan deze wandeltocht kan tegen 1,50 euro voor leden van een erkende wandelfederatie en 3,00 euro voor individuele deelnemers.

Op alle wandeltrajecten worden er, naargelang de gekozen afstand, één of meerdere controle- en rustposten uitgezet. Hier kan u even uitblazen en aan wandelvriendelijke prijzen iets gebruiken om te eten of te drinken: broodjes, taart, soep, koffie, bier en frisdranken.

In de start- en aankomstzaal wordt er naast belegde broodjes, taart, soep, koffie en diverse dranken ook een portie “STOOFVLEES MET FRIETEN” te koop aangeboden.

De wandeltrajecten zelf worden uitgestippeld langsheen de rustige en landelijke wegen van onze Dender- en Scheldevallei. Met de Disteltochten doorkruist men de streek van Dendermonde zelf en zijn deelgemeenten. Misschien vormt deze wandeltocht voor u een geschikte gelegenheid om het natuurschoon van onze streek te (her)ontdekken. Grote gedeelten van het wandelparcours werden volledig vernieuwd. Wie eens wil genieten van de sfeer op dergelijke wandelorganisaties, wie de streek rond Dendermonde beter wil leren kennen of wie verder kennis wil maken met de activiteiten van wandelclub De Zilverdistel is bijzonder welkom op deze wandelmanifestatie.

Wij hopen ook u onder de deelnemers aan de DISTELTOCHTEN te mogen begroeten …

PRAKTISCHE INFORMATIE:

ORGANISATIE: Wandelclub De Zilverdistel Dendermonde – lid WSVL3200

START EN AANKOMST: Oscar Romero College, Noordlaan te 9200 Dendermonde

AFSTANDEN: 4-8-12-18-24-30 km met vrij vertrek tussen 7u30 en 15u, laatste aankomst om 17u30