Disteltochten


Onze Disteltochten gaan niet door in 2024, maar in 2025 verwachten we je terug !

WANDELTOCHT OP 1 MEI 2025

Wandelclub De Zilverdistel uit Dendermonde (lid WSVL3200) nodigt alle liefhebbers van een rustige lentewan­de­ling graag uit om deel te nemen aan haar DISTELTOCHTEN. De wandeltocht is een beschermde tocht WSVL.

Jaarlijks komen heel  veel wandelaars om hier te genieten van onze prachtige streek, hetzij individueel, in familie­verband of in groep.

Dendermonde, toeristisch centrum aan de samenvloeiing van de Dender en Schelde, heeft de wandelaars heel wat te bieden. Op historisch gebied vermelden we zeker het vroeg-gotische stadhuis (voormalige Lakenhalle), de O.-L.-Vrouwkerk, de Sint-Pieter en Paulus abdij en het begijnhof.

De start- en aankomstplaats van de wandelingen bevindt zich op 350 m van de historische Grote Markt.

Het parkoers wordt desondanks toch uitgestippeld doorheen het rustige natuurgebied van onze Schelde- en Denderstreek, een afwisseling van niet-gekanaliseerde dijken, poldergebied en veldpaden, langs landelijke wegen en onvermoede paadjes. Met de Distel­tochten doorkruist men de streek van Dendermonde en haar deelge­meenten.

Wellicht is deze wandeltocht voor jou een geschikte gelegenheid om de natuur van onze streek te (her)ontdekken!

Wie eens wil genieten van de sfeer op deze wandelorganisatie, wie de streek rond Dendermonde beter wil leren kennen of wie verder kennis wil maken met de activiteiten van wandelclub De Zilverdistel is bijzonder welkom!

Wij hopen ook jou onder de deelnemers aan de DISTELTOCHTEN te mogen begroeten …